Φόρτωση Εκδηλώσεις
03
Σεπτεμβρίου
Σάββατο

Φαίδρα Γιαννέλου με τη χορωδία Χίου

3 Σεπτεμβρίου 2022 @ 21:00 - 22:30
Δωρεάν
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

• Φαίδρα Γιαννέλου
• Χορωδία Χίου

Η Χορωδία Χίου είναι πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1982 με σκοπό την ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής στο νησί μας, την καλλιέργεια του πολιτισμού και την προβολή της Χίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Φέτος γιορτάζει 40 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας. Συνιστά μια από τις λίγες πολυφωνικές χορωδίες του Αιγαίου με σημαντική συμμετοχή σε φεστιβάλ της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Έχει φιλοξενήσει χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στα πλαίσια πολιτιστικών ανταλλαγών, έχει συνεργαστεί με διαπρεπείς μαέστρους, με ανθρώπους του θεάτρου και της όπερας, με σύνθετες, τραγουδιστές και δεξιοτέχνες, με εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος, με πολλούς Χιώτες καλλιτέχνες, σωματεία και φορείς.

Τη Χορωδία Χίου διευθύνει, από το 2020, η Φαίδρα Γιαννέλου. 

Η Φαίδρα Γιαννέλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης. Είναι αριστούχα απόφοιτος του προπτυχιακού αλλά και του μεταπτυχιακού προγράμματος στη “Διεύθυνση Ορχήστρας” του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Μίλτο Λογιάδη. Το 2012, ανακηρύχθηκε Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έχει συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες σε Η.Π.Α., Χιλή, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Εσθονία, Πολωνία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Κύπρο και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνούς φήμης μαέστρους όπως: Bernard Haitink, Kurt Masur, Jorma Panula, Péter Eötvös, Benjamin Zander, Neeme Järvi και πολλούς άλλους.

Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμα σύνολα κι οργανισμούς: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Λυρική Σκηνή, Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα Ιονίου Πανεπιστημίου, Opera Studio ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας (ΟΝΕ), Sistema Europe Youth Orchestra, Ορχήστρας Νέων Sistema Greece, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου, Kyklos Ensemble και Canadian Brass.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως μαέστρος στη Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφέρειας Αττικής “Choremus” από το 2016 και στη Χορωδία Χίου από το 2020. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Ελληνικό Ωδείο, στο Ωδείο ΑΡ και στο Μουσικό Σχολείο Χίου.

Τέλος, Το 2013, κέρδισε το δεύτερο βραβείο (ελλείψει πρώτου) στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μαέστρων “Σόλων Μιχαηλίδης”, ο οποίος διοργανώθηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και για την περίοδο 2019-2020 υπήρξε μέλος του διεθνούς προγράμματος Global Leaders, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με εννέα κορυφαία πανεπιστήμια των Η.Π.Α., αποκτώντας έναν καινοτόμο μεταπτυχιακό τίτλο στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και την πολιτιστική διαχείριση.

 

Στο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου τηρούνται μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19

Αναλυτικά:

  • Ο χώρος απολυμαίνεται καθημερινώς.
  • Στους χώρους υπάρχει αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα 70%.
Λεπτομέρειες
Ημερομηνία: 3 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 21:00 - 22:30
Είσοδος Ελεύθερη Δωρεάν
Κατηγορία εκδήλωσηςΜουσικό Φεστιβάλ
Χώρος Διεξαγωγής
Περιοχή: Πάτμος
Διεύθυνση: Σπηλαίο της Αποκάλυψης
Πάτμος, Δωδεκανήσων 85500 Ελλάδα

+ Χάρτης Google
Διοργανωτής
Όνομα διοργανωτή: Μουσικό φεστιβάλ Πάτμου