Καλλιτέχνες

31.08.23 | Το Αιώνιο Παρόν

Βυζαντινά στοιχεία με ηλεκτρονική μουσική

Νίκος Χαριζάνος – συνθέτης

Κώστας Μαντζώρος – electronics

Τάνια Σικελιανού – βιολί

Αναστάσιος Στέλλας – τενόρος/ψάλτης

 

ΝΙΚΟΣ  ΧΑΡΙΖΑΝΟΣ

Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στην Αθήνα (1992-1999). Στην συνέχεια απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Σύνθεση (Master in Composition)  (MMus) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε 34 χώρες σε όλες τις ηπείρους και έχουν βραβευτεί σε Διεθνείς, Ευρωπαϊκούς και Κρατικούς Διαγωνισμούς.

Είναι Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ιδρυθέν από τον Ι. Ξενάκη), μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (Ε.Ε.Μ.) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτρο-ακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ).

Έργα του κυκλοφορούν από τους μουσικούς εκδοτικούς οίκους  Schott (Γερμανία), Musica Ferrum (Μεγάλη Βρετανία), Tetractys Publishing (Μεγάλη Βρετανία), Taukay Edizioni (Ιταλία), Les Pdoductions d’Oz (Καναδάς), Arcomis (Μεγάλη Βρετανία) και Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ) (Ελλάδα) και από τις δισκογραφικές εταιρείες Naxos (Μεγάλη Βρετανία), WDR (Γερμανία), Fly Note (ΗΠΑ), Taukay (Ιταλία), Musica Ferrum (Μεγάλη Βρετανία), Sheva (Ιταλία), Subways Music (Ελλάδα) και ΕΣΣΗΜ (Ελλάδα).

Website : www.nickosharizanos.com

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ

Ο Κώστας Μαντζώρος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής με τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Χάρη Ξανθουδάκη, πιάνο με τον Michel Bichsel και παρακολούθησε το τμήμα Ηλεκτρακουστικής Μουσικής του Ωδείου Atheneum. Συνεργάζεται με το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας από το 1986. Συνθέτει ηλεκτρακουστική μουσική καθώς και μουσική για μικτά μέσα. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΤΑΝΙΑ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ

 Γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις σπουδές της εκεί, και ολοκλήρωσε με διπλωματικές εξετάσεις στην Αθήνα αλλά και ως υπότροφος οργανισμών στη Νέα Υόρκη, την Γενεύη, το Βέλγιο κ. α. Συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Παρίσι και το Άμστερνταμ στην ερμηνεία και τη σύνθεση.

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και ρεσιτάλ σε φεστιβάλ της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και στο εξωτερικό: στις Η.Π.Α, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, ενώ έχει ηχογραφήσει για τον κινηματογράφο. Με ιδιαίτερη φροντίδα έχει παρουσιάσει δεκάδες παγκόσμιες και πανελλήνιες πρώτες εκτελέσεις ενώ έργα της έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Εκουαδόρ και τις Η.Π.Α. Έχει βραβευτεί διεθνώς ως ερμηνεύτρια αλλά και συνθέτις. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Διδάσκει συχνά ως επισκέπτρια σε διεθνή σεμινάρια.

www.taniasikelianou.com

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΕΛΛΑΣ 

Ο τενόρος και ψάλτης Αναστάσιος Στέλλας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, κλασικό τραγούδι και Βυζαντινή μουσική. Έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε αρκετές συναυλίες κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, μεταξύ αυτών σε παραγωγές κλασικών έργων όπερας όπως και συναυλίες σύγχρονης μουσικής.

Από το 2014 είναι έκτακτος συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έχει τιμηθεί από την UNESCO με το ειδικό βραβείο Μαρία Κάλλας (2015).

Υπήρξε μαθητής και συνεργάτης του Λυκούργου Αγγελόπουλου και μέλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας για πολλά χρόνια.

Έχει ερμηνεύσει σύγχρονο ρεπερτόριο όπως το έργο “Θρηνωδία” του Σωτήρη Δεσπότη, την όπερα “Το Δάκρυ του αετού” της Σωτηρίας Αδάμ, το έργο “Ροδανόν Μέλος” του Μιχάλη Αδάμη και ερκετά άλλα.